De Smaakkaart Ronse

Wie kan neen zeggen tegen een lekkere stadswandeling waarbij proeven centraal staat?

De lekkernij draagt de naam ‘De Vrijheid' en trakteert je op een stadswandeling waarbij proeven centraal staat. Van de 10de eeuw tot de Franse Revolutie was ‘De Vrijheid' een stadje binnen de stad. Dit gebied, in handen van de kerk, werd omsloten door grachten, hagen en beken. In dit erfgoedkwartier in de binnenstad, dat nu volledig wordt geherwaardeerd, kan je met je Smaakkaart van woensdag tot zondag wandelen. Op het parcours staan kijkdozen opgesteld die je een blik in het verleden van de Vrijheid gunnen. Met een flipbeweging flits je van het verleden naar het heden. De smaakkaart bevat maar liefst zes smaakbonnen!

Kostprijs: € 15,00 - enkel te koop bij Toerisme Ronse.
Wanneer mogelijk? Van woensdag tot en met zondag.

Afspraak met 'de Smaakkaart' aan de dienst Toerisme in de Hoge Mote, één van de best bewaarde historische gebouwen van de stad. Met het knabbelhapje van Ronse: de Buuntsies start deze boeiende en lekkere stadswandeling.

We stoppen achtereenvolgens bij een druk bezocht volkscafé voor een aperitief 't Ronsenaarke en in het hartje van de Vrijheid krijgen we in een sympathiek streek- en eethuisje een kaasje en mosterd van de stad.

In de volledig gerestaureerde oude Sint-Martinuskerk, wandelen we nu een plek van en voor foodies binnen. Daar degusteren we niet alleen een Italiaans hapje maar ook een zoete hap.

We eindigen deze wandeling in 1 van de 2 beschermde cafés op de Grote Markt waar we ons laatste smaakbonnetje kunnen inruilen voor een Ronsisch bier naar keuze.

Voel jullie hierna vrij om de horeca van Ronse verder culinair te ontdekken.

Kostprijs: € 15,00 - te koop vanaf vandaag bij Toerisme Ronse.
Wanneer mogelijk? Van woensdag tot en met zondag.

Laatste update 16 jun 2017