De Stadstuin, het groene hart van Ronse

De Stadstuin : dit stadsproject wordt in de komende jaren één van de belangrijkste ontwikkelingen in de Stad Ronse. Het betreft de realisatie van een groot park omzoomd met woningen, op de heuvel tussen de Verlorenstraat en de Oscar Delghuststraat. Het plan had de werknaam “De Kloef” maar draagt sinds 12 september 2009 de nieuwe naam 'Stadstuin', het groene hart van Ronse.

Alleen al door de grootte en de ligging is het een bijzonder gebied: een heuvel van 11 ha. groot, direct tegen het centrum van de Stad Ronse gelegen. Vanaf het begin was het ambitieniveau van de stad hoog om zo met dit plan een stevige impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van Ronse. Niet alleen krijgt Ronse een grote groene long binnen de stadsgrenzen, er wordt tegelijkertijd een hoogwaardig en gedifferentieerd woonaanbod toegevoegd. Met als belangrijke plus: wonen aan het park! Dat vind je in een stad van deze schaal nergens. Meer info over de het park, de woningen en de vooruitgang van de werken op www.stadstuinronse.be.

Lees meer via de website: www.ronse.be

Leuke weetje: Binnenkort kan je de toren beklimmen, zo krijg je direct een practig zicht over de stadstuin. Let op: dit is enkel mogelijk onder begeleiding van een stadsgids. Info en reservatie: Toerisme Ronse.

Laatste update 01 okt 2009