Cultureel Centrum "De Ververij"

CC De Ververij 

De vroegere textielfabriek De Nieuwe Leie is het kloppend cultuurhart van Ronse. Op een terrein met een oppervlakte van 4 hectaren staat een nieuwe nieuwe academie, een schouwburgzaal, een exporuimte en een cultuurcafé. Dit is de place to be voor expo's, cultuurmarkten, theater, concerten, film- en dansvoorstellingen,...
Meer info.

Ontvang je graag een exemplaar van het programmaboekje?
Stuur dan een mailtje naar cultuur@ronse.be of bel op 055/23 28 01. Kijk regelmatig ook eens op www.ronse.be of Facebook Dienst Cultuur voor meer actuele informatie.

Tickets:
Zijn enkel verkrijgbaar bij de administratie CC De Ververij
Dienst Cultuur, Wolvestraat 37 - 9600 Ronse
T: 055/232 801
E: cultuur@ronse.be

Bezoek de Ververij tijdens de wandeling stadsvernieuwingsprojecten:

Ronse is niet alleen een stad met een verleden maar ook met een toekomst. De stad heeft binnen het kader van een langetermijnvisie al heel wat projecten gerealiseerd. Tijdens deze wandeling bezoek je eerst het nieuwe textielcentrum TIO3. Het is een centrum voor ondernemerschap, opleiding en ontmoeting en dit met een bijzondere focus op textiel en innovatie. Via ‘De stadstuin', een uniek woonproject in Vlaanderen, wandel je verder naar ‘De Ververij' het gloednieuwe cultuurcentrum waar moderne architectuur hand in hand gaat met het textielverleden.
Duur: 2 uur
Gids: € 60,00 (max. 25 personen per gids)
Meer info en reservatie van deze wandeling: Toerisme Ronse


Nieuws

Week van de Amateurkunsten - WAK 2017

Zaterdag 29 april tot zondag 7 mei
'The making of' &
Ieder zijn atelier, ieder zijn podium

De Week van de Amateurkunsten is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Ze loopt van 28 april t.e.m. 7 mei 2017 en zet overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van amateurkunst in de kijker. Dit jaar geven amateurkunstenaars het beste van zichzelf rond het thema “The Making of”.

Dit jaar geven acteurs, fotografen, schilders, muzikanten, tekenaars, performers, schrijvers, zangers, filmmakers en dansers het beste van zichzelf rond het centrale thema “The Making of”. We leggen de focus op het creatieproces, het werk achter de schermen, op proberen, vernieuwen, ervaring opbouwen, de historiek van artistieke verenigingen en natuurlijk op de schoonheid van zelf een kunst te beoefenen in de vrije tijd.


Lees verder >>
15 apr 2015 De Rore Festival : 17 - 26 april 2015
10 maa 2015 Picturale: festival van de illustratiekunst
08 maa 2013 Picturale 2013