Wielerwedstrijden

Wie Vlaamse Ardennen zegt, denkt aan de Ronde van Vlaanderen! Elk jaar opnieuw worden er wielerklassiekers georganiseerd door de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Elke veertiende zondag van het jaar is Vlaanderen in commotie voor dé hoogmis van de Belgische lenteklassiekers: de Ronde van Vlaanderen. De Ronde is een uitdagende wielerwedstrijd door de Vlaamse Ardennen, gekend voor zijn stevige beklimming, verraderlijke kasseistenen en het prachtige uitzicht. Kom en ontdek waarom de Vlaamse Ardennen zo geliefd zijn bij duizenden wielerliefhebbers.

de Ronde van Vlaanderen 

Zondag 3 april 2016 wordt de Ronde van Vlaanderen gereden, een jaarlijkse hoogdag voor de wielerliefhebbers. Met maar liefst 3 doortochten over het grondgebied van Ronse, kan je het gebeuren van dichtbij meemaken! Het Malanderpark (met groot scherm) is opnieuw de plaats van afspraak.

1e doortocht: komende van de Berchemsesteenweg over de Zandstraat naar de Hoogberg richting Zulzeke.
2e doortocht: komende van de Ninoofsesteenweg via de Kanarieberg en Rijkswachtdreef naar de Ommegangstraat, om verder te gaan langs de Zandstraat naar de Berchemsesteenweg richting Kwaremont.
3e doortocht: komende van de Rubberigtsbank (Maarkedal) over de Ommegangstraat, Hogerlucht en Kammeland naar Broeke, de Oudestraat en de Kruisstraat om verder te gaan langs de Zandstraat naar de Berchemsesteenweg richting Kwaremont.

1e doortocht aan de Berchemsesteenweg om 12.50 u.
2e doortocht aan de Ninoofsesteenweg – Kanarieberg om 14u32 en Berchemsestnweg om 14.45 u.
3e doortocht aan de Ommegangstraat om 15u26 en Oudestraat om 15.33 u.

Parkeerverbod langs het parcours
Oudestraat gesloten vanaf 10 u.

Meer info

Ronse, wielerstreek bij uitstek

Ronse is de wielerstreek bij uitstek voor heel wat fietsliefhebbers. Ook in 2016 zijn er weer heel wat wielerwedstrijden die een passage over de heuvels van Ronse opnemen in hun parcours. via deze link vind je een overzicht van de komende wielerwedstrijden door Ronse.

 

Laatste update 22 maa 2016