Vlaamse Ardennen autoroute

Het toeristische potentieel van leuke bezienswaardige stadjes in combinatie met een schilderachtig en pittoresk landschap blijft vaak onderschat. Ook Oost-Vlaanderen beschikt met de Vlaamse Ardennen en de Zwalmstreek over zo'n waardevol toeristisch aanbod. Meer dan vroeger willen de toeristische diensten daar nu de aandacht op vestigen. Daarom werd een nieuwe Vlaamse Ardennenroute uitgetekend.
Ze voert langs nog stukjes ongerepte natuur en is bijna altijd een revelatie voor de streekvreemde toerist. De vernieuwde Vlaamse Ardennenroute, beoogt een verantwoorde ontsluiting, een eerste kennismaking met de regio per auto en heeft ook een sociaal aspect: wie het moeilijk heeft de regio per fiets of te voet te ontdekken wordt aan de hand van deze autoroute langsheen de voornaamste bezienswaardigheden en prachtige landschappen geleid.
Het mag hier zeker niet gaan om snelverkeer. De wegen zijn smal en alleen geschikt om traag te rijden. Wandelen per auto als het ware. Meer moet dat niet zijn langs toeristische circuits.

Beschrijving
- Door de heuvelende regio van de Vlaamse Ardennen
- Handige A5-brochure met gedetailleerde kaart, kleurenfoto's en uitgebreide trajectbeschrijving.
- Met alle belangrijke bezienswaardigheden en leuke stops onderweg. 

Afstand
Toeristische auto- of motorrit van 60 à 100 km. Er zijn twee lussen van elk zo'n 60 kilometer.

Parcours
Grotendeels smalle wegen

Bewegwijzering
Zeshoekige bordjes met blauwe tekening

Kostprijs 2,50 EUR

bestel Vlaamse Ardennenautoroute

 

Laatste update 23 jul 2015