Wandelen in het centrum

 

Nieuw: De Smaakkaart
Wie kan neen zeggen tegen een lekkere stadswandeling waarbij proeven centraal staat?
Van woensdag tot en met zondag kan je wandelen met 'de Smaakkaart' doorheen het erfgoedkwartier: de Vrijheid. Langsheen het parcours staan kijkdozen opgesteld die je een blik geven hoe het er vroeger uitzag. De wandeling wordt op smaak gebracht met 6 culinaire stops.

Kostprijs: € 15,00 - enkel te koop bij Toerisme Ronse.

Lees meer

 

Nieuw: gratis app: Historypin

Historypin is een online sociaal mediaplatform dat steden toelaat om erfgoedinformatie op een eigentijdse wijze via smartphones en tablets te verspreiden bij inwoners en bezoekers van zijn stad. De stad Ronse ontwikkelde zo een wandeling: "Vensters op de Vrijheid". Hier maak je een wandeling in de Vrijheid van de stad en kijk je doorheen de vensters van het verleden.
Lees meer

 

Download de gratis app: My Tours

Ontdek de Vlaamse Ardennen Met je smartphone in de hand. De gloednieuwe ‘My Tours' - app voor smartphonegebruikers speelt daarop in. Je hebt een art decoroute, een Ronse vroeger en nu en een kidstour.

Lees meer

 

I-walk Ronse 

Om de heel gevarieerde geschiedenis van Ronse zelf te ontdekken kun je gratis een geleide wandeling als podcast downloaden vanaf deze site.
Lees meer

 

Art deco-wandeling

Heb je zin om art deco in Ronse te ontdekken?
Lees meer

 

Stadswandeling

Deze stadswandeling brengt je langs de bijzonderste bezienswaardigheden van Ronse.
Lees meer

Textielwandeling

De dienst toerisme ontwikkelde een nieuwe themawandeling door Ronse. Het textielverleden van Ronse is zo uniek en belangrijk voor Ronse dat het evident was dat Toerisme Ronse rond dit boeiend thema een routebrochure uitwerkte.
Lees meer

Wandelroute : Van art deco tot fabrieksteegjes

Ook de website reisroutes.be ontwikkelde een wandeling voor Ronse. Het werd een stadswandeling van 3,5 km. die start aan de Hoge Mote en je langs de mooiste plekjes in het centrum van Ronse brengt.
Lees meer.

Speurtocht

Ben je een echte speurneus? Maak kennis met de stad op een ludieke manier.
Lees meer

Laatste update 14 feb 2017