My Tours

Ontdek de Vlaamse Ardennen met je smartphone in de hand. De gloednieuwe ‘My Tours' - app voor smartphonegebruikers speelt daarop in.

Met je slimme telefoon in de hand volg je voortaan 3 routes doorheen de stad. Onderweg maak je aan de hand van korte teksten, foto's en audio- en videofragmenten kennis met grote geschiedenissen en kleine verhalen. Voor Ronse heb je een Art decowandeling, een Ronse, vroeger en nu wandeling en een Kids Tour. Voor je vertrekt volstaat het om de gratis ‘My Tours' - applicatie op je smartphone te downloaden. I-phone gebruikers kunnen de app vinden in de AppStore. Wie een androidtoestel bezit kan terecht in de Play Store. Zodra dit gebeurd is , kies je een route en begeleidt de gps functie van je toestel je naar het vertrekpunt van de wandeling.

Meer informatie vind je op www.mytours.be

Ronse, een stad met uitzicht: deze my tours routes gidsen je digitaal door Ronse

Kids Tour: Gektor, een beetje gek op Ronse

Deze stadswandeling voor kinderen speelt zich af in het stadscentrum van Ronse. Tijdens deze tour leren de kinderen op een leuke en speelse manier Ronse kennen. Ze horen bijzondere verhalen en vervullen tal van verrassende opdrachten. Een leuke aanrader voor gezinnen met kinderen die op een interactieve manier willen speuren en ontdekken in het historisch van Ronse.
http://www.mytours.be/

 

Art deco route

Tussen de twee wereldoorlogen groeide Ronse uit tot het tweede textielcentrum in Vlaanderen. Nergens anders vind je zo een rijke concentratie aan erfgoedrelicten uit deze bloeiperiode. De stad wordt gedomineerd door kleine en grote fabrieksgebouwen, door arbeiderswijken en beluikjes, maar ook door riante art deco huizen en -villa's van de vroegere fabrikanten. We gaan tijdens deze wandeling op zoek naar stenen getuigen van noeste arbeid en hoe zich dat vertaalde in het straatbeeld.
http://www.mytours.be/

 

Ronse vroeger en nu

De relieken van de Heilige Hermes maakten van Ronse in de middeleeuwen een belangrijk religieus centrum. Geesteszieke bedevaarders kwamen van heinde en ver om bij de patroonheilige van de stad hulp en genezing te vragen. Tot vandaag is het echter onduidelijk of Sint-Hermes ook de Ronsese zotten kan genezen. Maar er is meer... Geen gebouw of thema blijft onbesproken, geen verhaal onverteld. We wensen je veel plezier bij het ontdekken van onze verrassende stad.
http://www.mytours.be/

 

 

Laatste update 14 sep 2016