Wandelen

Wil je meer weten over alle weetjes en interessante feiten van onze stad? Dan is een stadswandeling zeker je ding.
Wist je dat op een paar kilometer van het centrum verschillende bossen, uitgestrekt over tientallen hectaren je urenlang wandelplezier kunnen geven. Het netwerk van paadjes en wegeltjes is zo uitgebreid dat je er als wandelaar altijd weer nieuwe routes blijft ontdekken.


Nieuws

Vijf kijkdozen informeren over de Vrijheid in 4 talen

"De Vrijheid" was van de 10de eeuw tot aan de Franse Revolutie een afzonderlijk stadsdeel, aanvankelijk omsloten door grachten, hagen en beken. Het was een vrijgoed dat volledig in handen van de kerk was. De Vrijheid vormde als het ware een stad binnen de stad. Het stadsbestuur heeft ervoor gekozen om dit erfgoedkwartier in de komende jaren te herwaarderen. Binnenkort zal de stad de eerste concrete ontwerpen voorstellen en bespreken met al wie in de Vrijheid woont en werkt.

Kijkdozen 

Ondertussen willen we graag bewoners en bezoekers informeren over de geschiedenis van het gebied. Daarom hebben we vijf kijkdozen laten plaatsen waarmee we, aan de hand van oude prentkaarten en een woordje informatie, mensen een blik op het verleden van het gebied gunnen. Ze werden ontworpen door de lokale firma dotminded, en voorzien van QR-codes waarmee een vertaling van de tekst in het Frans, Engels en Duits kan worden opgeroepen. Het opstapje maakt dat ook kinderen een kijkje kunnen nemen en de verschillen kunnen zoeken tussen vroeger en nu.


Lees verder >>
26 jun 2015 Nieuw: gratis app: Historypin
05 aug 2015 My Tours: 3 digitale erfgoedwandelingen in Ronse
09 okt 2014 Zondag 12 oktober: Plus Wandeling
10 okt 2013 Nacht van de duisternis: VOLZET