Paalcamping

Wil je er even tussenuit midden in het groen, dicht bij de natuur... dan is deze basic logiesaccommodatie iets voor u...

Wat is Paalkamperen?
Paalkamperen is een beperkte vorm van wildkamperen: je zet je tentje in een straal van 10 meter rondom een paal of waterpomp voor maximum 3 tentjes en het is gratis en niet te reserveren.
Elk tentje mag maximaal 48 uur in de zone blijven staan en de capaciteit van de zone is beperkt tot maximum 10 personen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen en er is geen gezellige vuurplaats. Breng je eigen eten mee, laat de bivakplaats proper achter en neem al je afval terug mee. Ook nuttig om weten: het water van de waterpomp is niet drinkbaar.

Paalcamping Muziekbos Ronse (coördinaten : N 50°46'10" O 03°39'18")
De bivakzone aan het Muziekbos voorziet in 3 FSC-gelabelde houten platformen waarop tentjes kunnen worden geplaatst. Voor de watervoorziening wordt een regenwaterput geplaatst en wordt een handpomp op een paal gemonteerd. In een kampeerlogboek kunnen kampeerders zoals in een gastenboek, berichtjes en opmerkingen achterlaten.

De bivakzone ligt op de rand van een oude zandgroeve, recent volledig heringericht door Agentschap voor Natuur & Bos. Er werden allerlei soorten inheemse bomen aangeplant, aansluitend op het Muziekbos dat is gelegen op de hellingen en top van een gordel van getuigenheuvels, zo typisch voor de Vlaamse Ardennen. Het jonge bos bij de bivakzone is voorbestemd als speelzone. De bivakzone ligt tussen dit jonge bos en een ouder bosperceel en kijkt uit over de groene Scheldevallei. In vogelvlucht op 1 km zie je het gehucht Louise-Marie, het meest nabijgelegen dorp in de gemeente Maarkedal. De onverharde weg langs de bivakzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Meer info

Laatste update 05 maa 2015