Sint-Hermeskerk

HERMES 013.jpg

Kleine Markt

'Monumentaal en toch eenvoudig', zijn de eerste woorden die je te binnen schieten bij de aanblik van de imposante Sint-Hermeskerk.

Het elegante koorgestoelte, het prachtige reliekschrijn en het indrukwekkende ruiterbeeld van de heilige Hermes, patroon van de geesteszieken zijn ongetwijfeld een bezoek waard. Tegenover het altaar zie je in een nis haken aan de muur hangen. Die werden gebruikt om de moeilijkst te bedwingen geesteszieken aan vast te klinken terwijl de priester voor hun heil bad.
De Beiaard in de Sint-Hermestoren telt 49 klokken die samen een goeie 12 ton wegen. De beste plaatsen om te luisteren zijn het Albertpark en de terrasjes op de Kleine Markt. Luister van juli tot half september elke zaterdagavond om 20u30 en van oktober tot juli elke eerste en derde zaterdag om 15u30.

Het kost je de moeite van 208 treden, maar de beloning die je ervoor krijgt, is meer dan de moeite waard! Van op de toren van de Sint-Hermeskerk heb je een schitterend uitzicht over de stad en op de glooiende omgeving. Je kan de toren bezoeken na afspraak met de dienst Toerisme.

Praktisch Sint - Hermeskerk: Alle dagen open van 8u-19u30.
Praktisch Sint - Hermescrypte: openinguren zie rubriek Sint - Hermescrypte.

 

Laatste update 24 okt 2011