Ronse, wandelen

Wil je Ronse op het gemak alleen, met zijn tweetjes of met het gezin bezoeken? Dan staan hier enkele leuke ideeën om er een leuke dag van te maken...

Nieuw: De Smaakkaart
Wie kan neen zeggen tegen een lekkere stadswandeling waarbij proeven centraal staat?
Van woensdag tot en met zondag kan je wandelen met 'de Smaakkaart' doorheen het erfgoedkwartier: de Vrijheid. Langsheen het parcours staan kijkdozen opgesteld die je een blik geven hoe het er vroeger uitzag. De wandeling wordt op smaak gebracht met 6 culinaire stops.

Kostprijs: € 15,00 - enkel te koop bij Toerisme Ronse.

Lees meer

iWalk: Ontdek Ronse met een virtuele gids

Download gratis een geleide wandeling van 4 km als podcast. De audio-rondleiding beluister je ter plaatse op je eigen iPod. Je gaat ongeveer 1 uur op stap. Een virtuele gids leidt je rond in de stad en vertelt je weetjes en historische feiten.

Wandelen in het centrum van Ronse

Wil je meer weten over alle weetjes en interessante feiten van onze stad? Dan is een stadswandeling zeker je ding. Heb je zin om Art deco in Ronse te ontdekken? Of een textielwandeling waarbij beknopt de bezoeker de merkwaardige geschiedenis van het textielverleden van Ronse krijgt.
meer info

My tours

Ontdek de Vlaamse Ardennen Met je smartphone in de hand. De gloednieuwe ‘My Tours' - app voor smartphonegebruikers speelt daarop in.

Met je slimme telefoon in de hand volg je voortaan 3 routes doorheen de stad. Onderweg maak je aan de de hand van korte teksten, foto's en audio- en videofragmenten kennis met grote geschiedenissen en kleine verhalen. Voor Ronse heb je een Art decowandeling, een Ronse, vroeger en nu wandeling en een Kids Tour. Voor je vertrekt volstaat het om de gratis ‘My Tours' - applicatie op je smartphone te downloaden. I-phone gebruikers kunnen de app vinden in de AppStore. Wie een androidtoestel bezit kan terecht in de Play Store. Zodra dit gebeurd is , kies je een route en begeleidt de gps functie van je toestel je naar het vertrekpunt van de wandeling. www.mytours.be
meer info

Bewegwijzerde wandelroutes in de natuur

Wist je dat op een paar kilometer van het centrum verschillende bossen, uitgestrekt over tientallen hectaren je urenlang wandelplezier kunnen geven. Het netwerk van paadjes en wegeltjes is zo uitgebreid dat je er als wandelaar altijd weer nieuwe routes blijft ontdekken.
meer info 

Wandelingen onder begeleiding van een stadsgids

Ronse kan je beter leren kennen en waarderen als je beroep doet op de deskundige uitleg van een gids van de Gidsenkring. Een wandeling duurt twee uur.
Aanvraag gids: Toerisme Ronse, maximum 25 personen per gids, prijs per gidsbeurt: € 30/uur.

Er zijn verschillende themawandelingen onder leiding van een gids: Stadswandeling 'Classic', Art decowandeling, Stadswandeling Ronse "Alll in", Stadswandeling "Beschermde cafés van Ronse", Stadswandeling: 'Gek, gedurfd en goedgekeurd', Art decowandeling, wandeling Stadsvernieuwingsprojecten en verhalenwandeling in het Muziekbos met beklimming Geuzentoren. Uiteraard zijn er ook de culinaire Trips , kindvriendelijke trips, sportieve uitstappen, bustochten en een bedrijfsbezoek mogelijk. Meer voorbeelden vind je in de brochure Tips voor Trips. Deze brochure is gratis te verkrijgen via Toerisme Ronse.

Laatste update 18 maa 2016