Ronse geleide wandelingen

Ronse kan je beter leren kennen en waarderen als je beroep doet op de deskundige uitleg van een gids van de Gidsenkring. Een wandeling duurt twee uur. Er zijn gidsen voor rondleidingen in verschillende talen.

Aanvraag gids: Toerisme Ronse, maximum 25 personen per gids, prijs per gidsbeurt: € 30/uur. Er zijn verschillende themawandelingen:

De Stadswandeling "Classic"

Hoe hoog is de obelisk op de Grote Markt? Van wanneer dateert het stadhuis? Naar wat verwijst het standbeeld van de bellenman aan de Sint-Hermeskerk? Wat heeft priester Glorieux voor Ronse gedaan zodat hij met een standbeeld vereeuwigd werd? Op al deze en nog veel andere vragen zullen onze stadsgidsen enthousiast een antwoord geven.
Duur: 2 uur - Gids: € 60,00 (max. 25 personen per gids)

Stadswandeling "Ronse All-in"

Heb je wat minder tijd ? Deze formule biedt je de mogelijkheid om Ronse en haar bezienswaardigheden te ontdekken in een kortere tijdsspanne. Alle toeristische troeven van Ronse worden in de kijker gezet. Je bezoekt in een notendop de Sint-Hermescrypte en het Museum voor textiel, en je maakt een korte wandeling via het Mouroitplein, Grote Markt en brengt een bezoek aan de Passage, een unieke herbestemming van de oude Sint-Martinuskerk.
Inkom Crypte: € 2,50 p.p.
Inkom Must - Museum voor textiel: € 2,50 p.p.
Duur: 2 uur - Gids: € 60,00 (max. 25 personen per gids)

Stadswandeling "Ronse All-in de luxe"

Heb je toch iets meer tijd maar kan je niet een hele dag in Ronse vertoeven? Dan is deze wandeling ideaal voor jouw groep.  Ook tijdens deze wandeling worden alle toeristische troeven van Ronse in de kijker gezet. Je bezoekt in een notendop de Sint-Hermescrypte en het Museum voor textiel, en je maakt een korte wandeling via het Mouroitplein, Grote Markt en brengt een bezoek aan de Passage, een unieke herbestemming van de oude Sint-Martinuskerk. Je gaat nu ook een kijkje nemen bij de nieuwe Sint-Martinuskerk en bezoekt ook een mooi voorbeeld van een textielsteegje. Tijdens deze wandeling houden we ook wel een half uurtje halt voor een koffiestop. Bekijk hier waar je terecht kan in Ronse voor een koffiestop (enkel horeca in het centrum zijn voor deze wandeling mogelijk).
Inkom Crypte: € 2,50 p.p.
Inkom Must - Museum voor textiel: € 2,50 p.p.
Duur: 3 uur - Gids: € 90,00 (max. 25 personen per gids)

Stadswandeling: "Gek, gedurfd en goedgekeurd"

Een verkenning van 'De Vrijheid' in de oude stadskern van Ronse.
Deze trendy stadswandeling is een echte aanrader. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert je langs mooie plekjes in de oude binnenstad, de "Vrijheid" genaamd. Deze hippe buurt streeft ernaar om de place to be te worden van Ronse. Creatievelingen openen op deze plaats unieke voeding- en retrozaken. Tijdens deze wandeling brengen we o.a. een bezoek aan de Sint-Hermescrypte, verkennen de kunstgalerij "Lightcube", de Passage: een voedingstempel en we zien hoe deze buurt verandert in de meest bruisende en groene buurt van Ronse.
Inkom Crypte: € 2,50 p.p. - Duur: 2 uur
Gids: € 60,00 (max. 15 personen per gids)
Mogelijkheid tot 1 glas cava in Light Cube: € 4,00 p.p.
Afhankelijk van de openingsdagen van deze zaken kan het programma aangepast worden.

 

De art decowandeling

Wist je dat veel art deco woningen het centrum van Ronse sieren?
Tijdens het interbellum kende Ronse een economische groei dankzij de textielindustrie. De kaderleden van deze bedrijven lieten hun nieuwe woning optrekken in de meest modieuze stijl van toen, namelijk de art deco. Tijdens deze themawandeling maak je kennis met prachtige architecturale staaltjes.
Duur: 2 uur
Gids: € 60,00 (max. 25 personen per gids)

Ronse kijkt naar de toekomst : wandeling stadsvernieuwingsprojecten

Ronse is niet alleen een stad met een verleden maar ook met een toekomst. De stad heeft binnen het kader van een langetermijnvisie al heel wat projecten gerealiseerd. Tijdens deze wandeling bezoek je eerst het nieuwe textielcentrum TIO3. Het is een centrum voor ondernemerschap, opleiding en ontmoeting en dit met een bijzondere focus op textiel en innovatie. Via ‘De stadstuin', een uniek woonproject in Vlaanderen, wandel je verder naar ‘De Ververij' het gloednieuwe cultuurcentrum waar moderne architectuur hand in hand gaat met het textielverleden. Je eindigt de wandeling met een Ronsisch Ronsisch aperitief.
Duur: 2,5 uur
Gids: € 75,00 (max. 25 personen per gids)
aperitief 't Ronsenaarke: € 2,00 p.p.

Verhalenwandeling in het Muziekbos met beklimming Geuzentoren

Deze natuurwandeling start aan de kerk van Louise-Marie. Kom ontdekken welke mysterieuze verhalen er in het Muziekbos zijn ontstaan. Van verhalen over een weerwolf, heksen en geuzen. Ontdek een tumulus (grafheuvel uit de Bronstijd) en de unieke Geuzentoren.
Wist je trouwens dat bovenop deze toren de naam: "Vlaamse Ardennen" is ontstaan?
De gids neemt je mee op pad in dit prachtige bos.

Inkom Geuzentoren: gratis
Duur: 2u
Gids: € 60,00 EUR (max. 25 personen per gids)

Tip: Vraag naar de Verhalenwandeling voor gezinnen: Leuk voor de ouders, leuk voor de kids!
Ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar (3e leerjaar).

My tours

Ontdek de Vlaamse Ardennen met je smartphone in de hand. De gloednieuwe ‘My Tours' - app voor smartphonegebruikers speelt daarop in.

Met je slimme telefoon in de hand volg je voortaan 3 routes doorheen de stad. Onderweg maak je aan de de hand van korte teksten, foto's en audio- en videofragmenten kennis met grote geschiedenissen en kleine verhalen. Voor Ronse heb je een Art decowandeling, een Ronse, vroeger en nu wandeling en een Kids Tour. Voor je vertrekt volstaat het om de gratis ‘My Tours' - applicatie op je smartphone te downloaden. I-phone gebruikers kunnen de app vinden in de AppStore. Wie een androidtoestel bezit kan terecht in de Play Store. Zodra dit gebeurd is , kies je een route en begeleidt de gps functie van je toestel je naar het vertrekpunt van de wandeling.

Meer informatie vind je op www.mytours.be

Laatste update 11 okt 2016