De nieuwe vakantiegids voor 2018 is er!

Nieuwe belevingsvolle Vakantiegids 2018 Ronse

In deze brochure geven we concrete tips om Ronse te ontdekken en te beleven. Het is een aanzet voor grote verhalen en pittige anekdotes die we dolgraag willen vertellen. Ronsenaars hebben inspiratie geleverd om naast de klassiekers ook minder bekende plekjes en verhalen in de kijker te zetten.
 

 

 

 

 

Wil je de brochure digitaal lezen? Klik dan op de cover van de brochure.
Elke link en website vertelt je een eigen verhaal.

 

 

 

Ronse, midden in de Vlaamse Ardennen zal je verrassen met zijn rijk textielverleden, architecturale pareltjes en zijn indrukwekkende crypte.

Ronse ontwikkelde zich in de middeleeuwen als een heerlijkheid van het graafschap Vlaanderen. De relieken van de heilige Hermes maakten van de stad een bedevaartsoord. Nu is de Sint - Hermescrypte een juweeltje van romaans-gotische architectuur in het stadscentrum. Tussen de twee wereldoorlogen groeide Ronse uit tot een belangrijk textielcentrum, compleet met arbeiderswijken, fabrieken en rijke art decovilla's. De hele geschiedenis wordt van naaldje tot draadje uit de doeken gedaan in het Must - Museum voor textiel. Ronse heeft een charmante stadskern met een voorraadkamer aan streekproducten, ideaal te combineren met de groene omgeving in gezinsverband.

Bekijk zeker deze topattracties in de brochure

De Sint - Hermescrypte, de art decowijk, Must - Museum voor textiel, het Muziekbos, de historische kern ‘de Vrijheid' met de Passage, een plek voor foodies in een schitterende gerestaureerde oude kerk. Voor kids heb je de speurtocht Rosalie is jarig en het Creepy Cryptespel en voor de lekkerbekken: de Smaakkaart met zes smaakbonnen tijdens een stadswandeling.

Toch liever een papieren versie, vraag de gratis toeristische brochure dan aan via: toerisme@ronse.be

Laatste update 03 okt 2017